WESTFRIESE KOFFIE

SPECIAAL GEBRAND VOOR WEST-FRIESLAND

Wij zijn op een missie


Koffie wordt in verschillende landen op verschillende momenten geoogst. Omdat wij vers geoogste koffie inkopen hebben wij gedurende het jaar verschillende koffies in het assortiment. 


KOFFIE SELECTEREN

Wij zijn altijd op zoek naar de mooiste koffies met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Wij selecteren onze koffies op basis van samples die wij ontvangen van koffie importeurs, reeds jarenlang actief in de import en handel van ongebrande specialty koffie. Wij werken met deze importeurs omdat zij kennis delen met de boeren en kunnen helpen met investeringen in hun machines. De boer kan hierdoor hogere kwaliteit groene koffie leveren.

Hoe hoger de kwaliteit van de bonen, hoe hoger de prijs is die de
boer er voor kan vragen. De boer wordt beloond voor hoge kwaliteit. De koffieboer blij, wij blij en jij drinkt een geweldige koffie! 

Op zoek naar een mooie koffie voor

in je horecazaak, bedrijf of op je werkplek?

Of juist voor thuis of om te geven als cadeau?


Bekijk ons koffie assortiment bij ‘bestellen’.

Er zit vast wel een koffie tussen die je aanspreekt.


Aarzel niet, neem contact met ons op

om een bestelling te doen.

KOFFIE BRANDEN / ROOSTEREN

In de branderij zetten we het werk van de koffieboer voort. Door specifiek te branden behoudt de koffie zijn unieke smaken en terroir. Gevoed door onze kwaliteitscontroles en de feedback van onze barista’s en klanten worden de brandprofielen aangepast wanneer nodig. Het wederzijds delen van kennis over alle aspecten van de koffie versterkt de duurzaamheid en transparantie van onze (direct trade) relaties.

Westfriese Koffie streeft ernaar elke groene koffie zo te roosteren dat deze zich perfect ontwikkelt en jij in je kopje alle smaakkenmerken ervaart die de groene boon in zich heeft. Wanneer een geroosterde koffie onderontwikkeld is, proef je een grasachtige plantensmaak in je kopje.
Een koffie die te lang geroosterd is, geeft een bittere en verbrande smaak in je kopje.

Eén van de uitdagingen van het goed laten ontwikkelen van een koffieboon ligt bij het feit dat elke boonsoort anders reageert op het rooster proces. Boonsoorten variëren o.a. in plantensoort, origine en verwerkingsmethode. Tijdens het roosterproces wordt de ontwikkeling van de koffieboon nauwkeurig bijgehouden. Door te variëren in onder andere temperatuur en luchtstroom kan dit roosterproces op de juiste manier beïnvloed worden. 

Koffie roosteren is een ambacht. Zo denken wij er bij Westfriese Koffie over. Maar toch zien wij onszelf naast ambachtslieden ook als onder-zoekers. Aan de hand van nieuwe innovaties die gedaan worden in de koffiewereld blijven wij onze kennis testen en ons product kritisch onder de loep nemen. Ambacht met een gezonde dosis hightech innovatie dus.