ONS VERHAAL

SPECIAAL GEBRAND VOOR WEST-FRIESLAND

Wij zijn op een missie, uit liefde voor koffie


We vinden het leuk om samen te werken met mensen die net zoveel energie in koffie willen steken als wij. Barista’s die verder willen, beter willen en zichzelf serieus nemen. Veel van onze klanten delen onze liefde voor koffie en kiezen ervoor om thuis, hun gasten, klanten of medewerkers het allerbeste te serveren en mee te nemen in de prachtige wereld van koffie.

Heb je een koffiebar, lunchroom, restaurant of een ander type (horeca)onderneming en wil
je met ons in gesprek om te zien of we een match hebben? Neem dan contact met ons op.

HET ZIJN NIET ALLEEN DE BONEN

DIE HET HEM DOEN

Wij leven voor mooie koffies. Groene koffiebonen herbergen een heel scala aan smaken. Ze kunnen bijvoorbeeld chocoladetonen bevatten, een zoete fruitsmaak hebben of friszuur zijn. Het is ons doel om jou die smaakkenmerken te laten proeven.

Alle kwaliteiten die groene koffiebonen in zich herbergen, komen in je kopje pas echt tot zijn recht als je de bonen goed laat ontwikkelen tijdens het roosterproces.

Daarnaast is een goede extractie tijdens het zetproces van groot belang voor de bereiding van een echt goede kop koffie.

KWALITEITSKOFFIE THUIS, OP HET WERK
EN IN DE HORECA

Een gezonde dosis interesse in het product in combinatie
met de juiste training en educatie zijn essentieel om je de juiste extractie meester te maken. Trainingen voor (horeca)personeel om het juiste bakkie koffie te kunnen zetten, verzorgen we op termijn in onze eigen branderij.

Wij leveren onze bonen, advies en training aan (horeca)-ondernemers, zodat ook jij op jouw favoriete plek kan genieten van geweldige koffie. Daarnaast bieden wij onze bonen aan via onze ‘webshop’ voor alle (thuis)barista’s
die West-Friesland rijk is.

Klaar om het niveau van de koffie bij jou thuis of in jouw onderneming naar het volgende level te tillen? 

Kijk bij bedrijven.

Ons KOFFIEteam is immens

Westfriese Koffie is in 2017 opgericht door Fabian Smit. Sindsdien verzamelt hij alles wat maar los en vast zit aan informatie over koffie. Deze zoektocht naar de perfecte koffie gaat nog steeds door.

Ook deed hij ervaring op in het brand- en zetproces. Nu gaat hij voor het ultieme doel: zoveel mogelijk mensen laten proeven hoe geweldig koffie kan zijn. Niet zonder de hulp van een inmens team rondom Westfriese Koffie.

Wij zijn namelijk niets zonder de boeren die onze kwaliteits-
koffies met liefde verbouwen, de plukkers van rijpe koffie-
bessen op de boerderijen en de mannen en vrouwen die het verwerkingsproces begeleiden en de zakken koffie verslepen.

Wij kunnen niet zonder de beoordelaars die alle koffies die wij ooit zullen gebruiken checken op smaken en defecten.

Vergeet ook de importeurs niet die bergen verzetten om koffie heelhuids naar Europa te krijgen, investeren in boerderijen en bij natuurrampen hulp bieden.

Alle technische mensen achter de beste koffiemachines, bonenmalers, waterzuiveringsinstallaties, etc.

En natuurlijk alle barista’s die hun uiterste best doen om jou het perfecte kopje koffie voor te zetten.

Ontzettend veel verschillende disciplines die strijden voor hetzelfde doel: mensen te laten proeven hoe mooi écht goede koffie kan zijn.