DUURZAAMHEID

SPECIAAL GEBRAND VOOR WEST-FRIESLAND

Onze duurzame missie


Kun je je voorstellen dat er van wat uiteindelijk in jouw heerlijke kopje koffie terecht komt, als 92% afval verloren gaat in het proces van koffieboer tot koffiekop? Een groot deel van dit afval kan op meerdere manieren hergebruikt worden. Daar denken wij graag
over na.

Ooit gehoord van gefermenteerde koffie frisdrank gemaakt van
de bessen waarin de koffiebonen groeien? Of zeepproducten gemaakt van koffiedik? En ongetwijfeld heb je wel eens oesterzwammen gegeten die deels geteeld werden op de vruchtbare koffiedik.

Tegenwoordig is duurzaamheid - en reststroomgebruik in het bijzonder- ‘big business’. Het kan op grote schaal. Maar zelfs als je dichtbij kijkt naar jouw eigen koffiekopje en de erbij behorende aanverwante producten, zijn er meerdere mogelijkheden om straks nog meer te kunnen genieten van jouw kopje koffie.

Gedurende onze eigen ‘coffee quest’ proberen wij met diverse Westfriese partners circulariteit en duurzaamheid, in combinatie met reststroom koffie, verder uit te bouwen. Mocht jij nog ideeën hebben, of personen/bedrijven weten, die zich hierbij willen aansluiten, laat het ons weten. Wij willen graag in contact komen.SOOP: CIRCULAIRE ZEEP GEMAAKT VAN KOFFIEDIK
Afval bestaat niet vinden de makers van SOOP. In Nederland produceren we jaarlijks 120 miljoen kilo koffiedik en miljoenen kilo’s sinaasappelschil als bijproduct van onze consumptie van koffie en verse jus. SOOP gebruikt deze reststromen als een hoogwaardige grondstof voor natuurlijke zeep.

SOOP biedt een mooi alternatief voor niet-natuurlijke ingrediënten die in het overgrote deel van bestaande zeepproducten zitten en vaak microbeads -plastic- bevatten. 

SOOP is een circulaire zeep van 70 gram, gemaakt van overgebleven koffiedik. Koffiedik heeft een natuurlijke scrub. Het bevat anti-
oxidanten, vitamine E en vetzuren. Deze ingrediënten beschermen de huid tegen vrije radicalen die veroorzaakt worden door de zon.

Deze circulaire zeep is gemaakt is van koffiedik en kokosolie. Soop maakt ook een vaste zeep op basis van sinaasapelschillen.

Hoe? Kijk op de website van SOOP.


 

ROTTERZWAM: OESTERZWAMMEN OP KOFFIEDIK


Oesterzwamkwekerij Rotterzwam gelooft in een samenleving die kringlopen sluit, grondstoffen maximaal benut en voedsel lokaal produceert. 

Daarom kweken zij op Rotterdams koffiedik superverse oesterzwammen en verkopen deze aan restaurants en supermarkten in het 010-gebied.  

Terug van weggeweest, de lekkerste oesterzwammen van Rotterzwam! Ben jij een restaurant/cateraar of oesterzwammenteler uit West-Friesland en wil je graag ook zwammen op de kaart zetten? 


De grijze oesterzwam is de spil van rotterzwam. Het bijzondere is dat ze groeien op een afvalproduct, namelijk Rotterdams koffiedik. Zij werken niet alleen circulair maar ook lokaal. Zo leveren ze de zwammen alleen aan de stad Rotterdam. Zo leggen ze een kleine afstand af tot op het bord. 


Lunchzaak, eetcafé of cateraar?

Heb je een restaurant, lunchzaak of eetcafé in West-Friesland?

Ben je een cateraar of chefkok in een bedrijfsrestaurant? En wil je in de toekomst werken met superverse zwammen? Dan moet je het volgende weten: Je bestelt ze in een veelvoud van 1,5 kg. Minimale order is 3 kg en ze worden gratis bezorgd met onze 100% elektrische bus. 

3 tot 6 kg € 10,- per kg

6 tot 12 kg € 9,- per kg 

12 kilo of meer € 8,50 per kilo

 [alle bedragen zijn ex 9% btw]

Wil jij ook werken met een duurzaam en lokaal product en zie jij zwammen al shinen op jouw menukaart? Hoe? Kijk op www.rotterzwam.nl

Ook voor de duurzame thuisgebruiker heeft Rotterzwam een growkit ontwikkeld, zodat jij zelf thuis je oesterzwammen in de vensterbank
kunt kweken. Hoe? Kijk op www.rotterzwam.nl

 

Op zoek naar een mooie koffie voor

in je horecazaak, bedrijf of op je werkplek?

Of juist voor thuis of om te geven als cadeau?


Bekijk ons koffie assortiment bij ‘bestellen’.

Er zit vast wel een koffie tussen die je aanspreekt.


Aarzel niet, neem contact met ons op

om een bestelling te doen.